Valore Spa

Valore Spa 1024 683 ADL Design

The project for the Valore Spa headquarters was born with the intention of creating a collective space that favors communication between people while dividing the room into different areas to ensure privacy to each office…

Valore Spa

Town / Country
Mestre (VE) /Italy

Client
Valore spa

Architect
Gianluca Volpato

Photo
Marco Zanta

Project Partner
Vanuzzo interni & design S.R.L.

The project for the Valore Spa headquarters was born with the intention of creating a collective space that favors communication between people while dividing the room into different areas to ensure privacy to each office.
ADL systems played a central role in the Interior design of the new headquarters which appear as a flowing space where the elements that usually act as a division (i.e. walls and doors) are the means of a visual connection between the different environments. The use of the Mies system, integrated with the Mitica door in its sliding and swing versions, has made it possible to obtain the constant passage of light, thanks to the transparency of the continuous glass wall that also provides both acoustic insulation and the management of air flow.
The high height of the rooms needed an innovative design solution; the glass walls, in fact – to avoid the construction of a false ceiling – were designed and built as self-supporting elements.
This prestigious project included the utmost attention to every detail, such as the specially designed cable raceway profile, and guarantees both high functionality and great User Experience.

ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa