Contract

Valore Spa

Valore Spa 1024 683 ADL Design

The project for the Valore Spa headquarters was born with the intention of creating a collective space that favors communication between people while dividing the room into different areas to ensure privacy to each office…

Valore Spa

Town / Country
Mestre (VE) /Italy

Client
Valore spa

Architect
Gianluca Volpato

Photo
Marco Zanta

Project Partner
Vanuzzo interni & design S.R.L.

The project for the Valore Spa headquarters was born with the intention of creating a collective space that favors communication between people while dividing the room into different areas to ensure privacy to each office.
ADL systems played a central role in the Interior design of the new headquarters which appear as a flowing space where the elements that usually act as a division (i.e. walls and doors) are the means of a visual connection between the different environments. The use of the Mies system, integrated with the Mitica door in its sliding and swing versions, has made it possible to obtain the constant passage of light, thanks to the transparency of the continuous glass wall that also provides both acoustic insulation and the management of air flow.
The high height of the rooms needed an innovative design solution; the glass walls, in fact – to avoid the construction of a false ceiling – were designed and built as self-supporting elements.
This prestigious project included the utmost attention to every detail, such as the specially designed cable raceway profile, and guarantees both high functionality and great User Experience.

ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa
ADL Design Valore Spa

The Origami Office

The Origami Office 1920 1280 ADL Design

The Origami office has a particular and innovative architectural structure in which the ADL systems have found the perfect location, bringing a high value to the project…

The Origami Office

Town/Country
Tel Aviv / Israel

Architect
Tal Goldsmith Fish design studio

Photo
Amit Geron

The Origami office has a particular and innovative architectural structure in which the ADL systems have found the perfect location, bringing a high value to the project. Each office was positioned in linear succession on a portion of the room, leaving the common areas in the adjacent space.
The single Mies wall in aluminum glass marks the boundary between the two different areas and allows one to pass from one room to the other. The spaces are divided to ensure the privacy, but, at the same time, they are connected to each other, thanks to the transparent glass that allows the maximum visibility and the constant passage of light. In this innovative project, the ADL glass wall solution was created in a particular way: the structure alternates linear portions with diagonal portions, giving life to walls that are never orthogonal to each other, almost simulating the fascinating aesthetics of origami.
This is a new way of dividing spaces that originates a play of shapes, transparencies and reflections that make it difficult to determine where one room begins and where another one ends.

ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office
ADL Design The Origami Office

Naomi Steinfeld & Co Law Offices

Naomi Steinfeld & Co Law Offices 2000 1333 ADL Design

The project by the law firm Naomi Steinfeld & Co, carried out in 2014, was born from a clear objective: to create a flowing space characterized by maximum visibility between the different working areas for creating a warm and welcoming environment…

Naomi Steinfeld & Co Law Offices

Town / Country
Tel Aviv / Israel

Interior design
Axelrodarchitects

Photo
Amit Geron

The project by the law firm Naomi Steinfeld & Co, carried out in 2014, was born from a clear objective: to create a flowing space characterized by maximum visibility between the different working areas for creating a warm and welcoming environment.
The choice allows to make the most of the potential of the large open space surrounded by glass doors walls with a wonderful view of the sea. ADL systems allowed to create a clear separation of areas, a fundamental feature for the proper functionality of the spaces, and at the same time to maintain a light and airy atmosphere.
The private offices are shielded by long walls that combine Line sliding doors with fixed doors, a technical-aesthetic solution that allows a constant passage of light but at the same time excellent insulation. The door of every office can be locked for guaranteeing maximum privacy.

ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices
ADL Design Naomi Steinfeld & Co Law Offices

BIOHOUSE

BIOHOUSE 1920 1280 ADL Design

The Biohouse co-working complex project, created by the Israeli studio Open Mind Art Architectures, was guided by a precise concept…

BIOHOUSE

Town / Country
Jerusalem / Israel

Architect
Studio Open Mind Art Architectures

Photo
Tomer Feder

The Biohouse co-working complex project, created by the Israeli studio Open Mind Art Architectures, was guided by a precise concept: to create a shared space in which people can come together to build, design and develop ideas.
A “pilot project” that emphasizes fluidity, dialogue and community, which will be followed by similar buildings in Europe and the United States in the coming years. In the spaces of the innovative structure, the dividing elements, walls and doors were used to create different types of environments according to the specific needs of users, from rest areas in the central axis of the building to private offices, up to the common spaces used as biomedical laboratories. ADL systems played a central role in the design of the structure, thanks to their “flowing” nature, which allowed the connection of the different working spaces as well as to play with light – a very important element for the entire building – and to better manage the acoustic insulation.
The result was achieved through the use of the innovative Mies continuous glass wall integrated with the Mitica pivot hinge door, a type of opening that generates movement in the space, quickly turning it from public to private. A fascinating project that guarantees a very high level of functionality and a high User experience.

ADL Design BIOHOUSE
ADL Design BIOHOUSE
ADL Design Contract
ADL Design BIOHOUSE
ADL Design BIOHOUSE
ADL Design BIOHOUSE

Diemme Academy, Roasting Company, Showroom and Training

Diemme Academy, Roasting Company, Showroom and Training 1024 683 ADL Design

The Caffè Diemme Academy project, carried out in 2018 by the Gherardi Architetti studio in Castelfranco Veneto, was guided by a clear idea…

Diemme Academy, Roasting Company, Showroom and Training

Town / Country
Albignasego (PD) / Italy

Client
Diemme caffé

Architect
Edoardo Gherardi

Photo
Marco Zanta, gheraradiarchitetti

The Caffè Diemme Academy project, carried out in 2018 by the Gherardi Architetti studio in Castelfranco Veneto, was guided by a clear idea: “to allow all members of the Diemme community to train and receive training in a beautiful and welcoming space that is intimate, but also favors communication between the different areas”. The headquarters of the historic coffee bean roasting company now houses a new space dedicated to learning where efficiency and living quality blend with a fascinating contemporary style that immediately seduces with its transparent welcome: a project that will be replicated in the Caffè Diemme branches all over the world. The dividing elements (walls and doors) have become connecting elements of the spaces dedicated to different but complementary functions, from the Roastery & Research room to the Brewing room, up to the spaces dedicated to tasting and study. ADL systems played a central role in the Interior design of the new Academy, which now appears as a flowing space, a large, warm and welcoming unicum. To be managed in perfect synergy, the different working areas needed a specific connection, a complexity that found an answer in the wide range of solutions of the ADL product range. In the space dedicated to training, the use of the Mies system, integrated with the Mitica door, made it possible to obtain, thanks to the transparency of the continuous glass wall, a constant passage of light as well as sound insulation and air flow management. In other sectors, access was ensured by the Quadra and Materica flush-to-the-wall doors, both in the pivot hinge and swing door versions, that connect the various areas of the Academy always guaranteeing a very high level of functionality and design.